Nu doar cu gândul la portofel

in Să fie troc!

În decurs de cateva luni de la lansarea site-ului usedup.ro și până în prezent am remarcat ceva. Publicul tânăr. 45% din totalul membrilor sunt tineri sub 30 de ani. Încă o dată am simțit o validare a misiuni noastre de a educa generația tânără în considerarea produsului secondhand ca prima opțiune pentru achiziție. Nu ne referim la forma populară a cuvântului, cea care induce ideea unui produs epuizat moral, aproape de nefuncționare. Ne referim la produsul care provine de la o altă persoană, care l-a testat, și care a făcut dovada calități produsului prin intervalul de utilizare. Desigur, ne referim și la produsele care deși nefolosite, au deja un proprietar. Dorim să educăm o atitudine antagonică consumerismului omniprezent. Și să arătăm că putem dărui din inimă, cu emoție, nu doar cu gândul la portofel.

Nu spunem că trebuie să donăm totul. Sau că dacă vom continua ca și până acum, să aruncăm lucruri care ar putea fi de folos altuia, planeta e în pericol. Spunem doar că de multe ori, mulți dintre noi, uităm câte lucruri avem și care stau degeaba, fără a profita nimănui.

Știați că 2% dintre noi doresc să vândă hainele pe care nu le mai folosesc? Și că restul de 98% dorim ca altcineva să ocupe de ele? Preferăm să le punem într-o pubelă de gunoi și să uităm de ele.

Dar nu toate acele lucruri aruncate la gunoi sunt… gunoi. Nu toate sunt epuizate moral, distruse dincolo de utilizare. Uităm că lângă noi sunt alții care s-ar bucura să obțină astfel de lucruri, plătind cât mai puțin pentru ele. Și care ar accepta cu bucurie experiența unui troc pentru un produs dorit sau de care au nevoie.

Procentele de mai sus nu par reale? Vă invit să le înlocuiți cu alte valori. Adevărul că toți dorim să scăpam rapid de aceste lucruri rămâne. Puneți-vă întrebarea următoare: Cât la sută din volumul de haine pe care îl aveți acasă, folosiți în mod curent? Dacă răspunsul vostru se găsește sub 50% înseamnă că aveți mai multe haine decât aveți nevoie. Ați plătit pentru ele, și plătiți în continuare pentru a le depozita. Și nu profită nimănui.

Usedup.ro te ajută să profiți de lucrurile pe care nu le mai folosești, sau pe care nu le mai consideri utile. A fost conceput special pentru a face din troc o experiență plăcută și pentru ca tu să poți să adresezi anunțul tău de schimb unei comunități interesate de acest fenomen.

Dacă ești deja membru usedup.ro, îți mulțumim! Iar dacă ne recomanzi în cercul tău de prieteni, inclusiv cei virtuali, rămânem datori! Hai la un schimb!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*